Zašto meditiramo?

Updated

Meditacija je apsolutno neophodna za one koji žele da imaju bolji i ispunjeniji život. Ako osećate da ste zadovoljni onim što imate i onim što jeste, onda ne morate da ulazite u polje meditacije. Ali ako osećate da postoji pusta pustinja duboko u vašem srcu, onda je meditacija odgovor. Meditacija će vam pružiti unutrašnju radost i mir uma. Meditacija vas nikada neće odvesti od vaših roditelja, od vaše dece, od vaše porodice. Daleko od toga. Samo će to ojačati vašu vezu sa vama dragim ljudima, jer ćete u njima videti samo postojanje Boga.

Ako želite da razvijete svoje talente ili povećate svoje kapacitete u bilo kojoj oblasti, onda želim da kažem da je obavezno slediti neku unutrašnju disciplinu. Ako ste pevač, ali želite da pevate beskrajno bolje, ako težite, kažem vam, vaš glas će postati daleko bolji. Ne postoji ništa na zemlji što se ne može poboljšati duhovnošću i meditacijom.

Ako želite da pojednostavite svoj život, meditacija je odgovor.
Ako želite da ispunite svoj život, meditacija je odgovor.
Ako želite da imate radost i ponudite radost svetu, onda je meditacija jedini odgovor.

Ako meditirate da biste zaboravili svoju patnju ili da biste zaboravili svoje poteškoće, onda ne meditirate iz pravog razloga. Ali ako meditirate samo da biste ugodili Bogu i ispunili Boga na Njegov način, onda je vaša meditacija ispravna. Kada je Bog zadovoljan i kada se Bog ispuni u vašoj meditaciji, onda je Božji posao da vam oduzme patnje i poteškoće. Ali ako meditirate da pobegnete od sveta ili da izazovete svet i da se suprotstavite se svetu, onda radite pogrešnu stvar.

Meditacija je vaša svesna sposobnost koju morate da koristite svakog dana i svake sekunde da biste ušli u svoje najviše božanstvo, gde je konačno izgubljeno u Beskonačnom. Konačno postojanje koje imate i koje jeste, može se lako izgubiti u Beskonačnom i postati potpuno jedno sa Beskonačnim ako meditirate. To je ono što je meditacija i šta meditacija može učiniti za vas.

 

Šri Činomy, Iskustva viših svetova